Prírodný poklad – Becherovka

Ak hľadáte vynikajúcu kvalitu spojenú s jemnou chuťou byliniek, Becherovka vás určite

nesklame.  Tradičný český alkohol má už desaťročia nezastupiteľné miesto pri dôležitých

životných udalostiach  v mnohých rodinách.

Príroda priamo u vás doma

Jedným z dôvodov jej popularity je najmä to, že je 100% prírodným produktom bez pridania

konzervačných látok, umelých farbív či emulgátorov. Receptúra becherovky je známa svojou

tradíciou a aby bola Becherovka tou pravou, musí sa prísne dodržiavať.

Vyrába sa z krištáľovo čistej karlovarskej vody, vysoko kvalitného liehu, prírodného cukru

a špecifickej zmesi byliniek a korenia.  Keďže je Becherovka bylinný likér , jej hlavnou

ingrediencou je vyše 20 rozmanitých druhov byliniek z celého sveta. Len pre zaujímavosť,

bylinky sa dovážajú nielen z Austrálie, Afriky, Južnej Ameriky či Indonézie, ale aj i z okolia

Karlových Varov. Aby sa výrobné tajomstvo pravej Becherovky nedostalo do nesprávnych

rúk, presná receptúra je, samozrejme, prísne tajná. V súčasnosti ju poznajú len dvaja ľudia na  celom svete.

Priebeh výroby

Dvadsať druhov byliniek, ktoré ale z dôvodu utajenia receptúry nie sú známe, sa z jutových sudov premiestnia do tankov, v ktorých sú zaliate liehom. Tu sa za tepla lúhujú a nechajú vychladnúť. Tento proces trvá približne týždeň.

Nápoj potom putuje do miešacích kadí, v ktorých sa k nemu pridáva lieh, roztok z cukru, voda a ďalšie ingrediencie. V kadiach polo-becherovka pobudne niekoľko týždňov až mesiacov, kým neprebehne filtrácia, vymrazenie, ďalšia filtrácia a plnenie do fliaš. Práve viacnádobná filtrácia zabezpečí Becherovke priezračnosť. Keďže je Becherovka čisto prírodný alkoholický nápoj, jej sfarbenie sa môže odlišovať od inej Becherovky. Nie je to však žiadna vada, práve naopak, je to znak, že v rukách držíte pravú Becherovku.  Jej plnú chuť si môžete vychutnať buď samotnú, alebo v chutných drinkoch. Nápoj podávajte správne vychladený, jedine tak zvýrazníte jej chuť  a vôňu byliniek a korenia.

Comments are closed.